Vinterrejse 2009 - 2010

Temperatur i
Perpignan, France Click for Perpignan, France Forecast
Temperatur i Fredensborg Click for Multebjerg Grib skov, DK Forecast

 

 
  Dagbog           Link     [Sidste nyt]  December Januar Februar Marts April
Rejse plan: Etape 1, mulige campingpladser.

Rejse plan: Etape 2, mulige campingpladser.

Afrejse fredag 4 dec.

4.dec.
Afgang kl. 11. Som sædvanligt havde jeg sørget for, at det blev en time senere end planlagt. Heldigt. Så nåede jeg at få et farvel-knus af Bodil. Vejret var gråt, men tørt indtil Sønderjylland. Her rystede skyerne alt indholdet ud. Da vi ankom til Kruså Camping kl. 16, var det helt mørkt og regnede vildt. Efter at have kørt en omgang rundt på pladsen uden at kunne se, hvor det var, at én-nats campisterne skulle holde, opgav vi og kørte i stedet til Q8 i Frøslev og overnattede. 330 km.

5.dec.
Tørvejr. Troede vi skulle tidligt af sted, men nej. Manglede bag- og kørelys. Sikring gået. Havde problemer med at få den ud, og Q8 havde ingen. Ringede til Falck og afbestilte igen. Tændte for nærlys og købte sikringer på tysk tankstation. Eftermiddagsregn.
 
Stop for natten: Camping Am hohen Hagen i Dransfeld, CC 372.
Fik en lille fodbadesalt med nissehue på. Cadell kan ikke li’ rejer. Temperatur begge dage ca. 5˚-7˚ ? 440km.

6.dec
Regnfuld nat. Det meste af dagen byger-byger-byger. Først i løbet af eftermiddagen var det til at ane i hvilken retning på himlen, at solen befandt sig. Det er blevet et par grader lunere og dagen 1 time længere.
 
Europa Camping Sand, Willstätt øst for Strassbourg, ACSI nr 529, står som god gennemrejseplads. Den er heller ikke til andet. Eneste luksus = 16 Amp., en restaurant og lidt for tæt på motorvejen. Bygerne fortsatte hele aftenen. 425 km.

7.dec.
Morgen med måneskin. Regnbygerne indhentede os ved middagstid. Allan og Moka fik sammen en rigtig hundeluftervaskertur.

 
Camping de l’Arquebuse i Auxonne. Bonjour.
Manden hedder Phillip. Wi-fi 4 € for 8 timer. 319 km.

8.dec.
Morgensol og måne ! Næsten skyfri himmel. Jutta har fødselsdag. Sidder i Tournon sur Rhone og venter på sin gave, så vi dropper Lyon. Vi kører, når Allan har uploaded til hjemmesiden.Ankom til Camping Tournon om eftermiddagen og blev straks inviteret til fødselsdag til en blanding af danske og franske specialiteter. 307 km.

9.dec.
Desværre mangler solen, men skyerne er vandtætte. Floden løber hastigt forbi lige uden for vinduet. Ind i mellem er der ”trafikstøj” fra de store pramme, der sejler forbi. Naboerne gik med Allan på hundeluftebjergtur. Bagefter tog Jutta mig på gågadetur. Lille hyggelig gammel by. Endnu et par danske bekendte er ankommet, så vi bliver vognen fuld, når Jutta serverer ”rester”.

10.dec.
Gråt og tørt. Vi får krammet vennerne farvel og på gensyn et eller andet sted og kører til venner i Sommières. Dem hygger vi os med til på søndag. Her er lunt og solen skinner. 200 km.

11.dec.
Bryllupsdag. Ikke en sky på himlen, men vinden er kold. Her er stadig gyldent efterårsløv. Har serveret æblekage for værtsparret. Kaffefløden ville ikke blive til flødeskum. Blev begavet med en lidt for campingvogn-stor smuk orkidé og før-julegaver. Vil i aften nyde storesøsters yndlingsvin Ricarico Giordano.

12.dec.
Den kolde vind blæser på solvarmen. Middag på restaurant l’Authentic i Lunel. Igen falder jeg helt igennem – min mavesæk var efter for- og hovedret for lille til både osten og desserten. Ligesom der blev serveret en før-forret – efter nogle oliven til en aperitif, blev man efter osten også budt på en før-dessert. De andre klarede hele serveringen.

13.dec.
Regn om natten. Grå morgen. Brrrr.. 4˚! Vi vinker farvel til de gode venner og fortsætter vores rejse sydpå. Da vi når Narbonne, skinner solen. Camping Les Oliviers i Boulou. God en-nats plads. I går var her 10-12˚. I dag er her bare koldt.  Mørkt kl. 18. Stjerneklar aften. 211 km.

14.dec.
Faldt i søvn til et fredsommeligt klirrende drys af hagl på campingvognens tag. Næste morgen ændrede nattens regn sig til noget, der lignede slud. Desværre var fotoapparatet ikke med i bilen, da vi kørte over grænsen til Spanien og Pyrenæerpasset var dækket af et fint lag sne. Da vi var kommet ned ad bakken, var alt tørt. Vi besøgte Elena i Girona og fik købt hundefoder i tørvejr. P.g.a. ”finanskrisen” havde hun 4 skønne hvalpe på næsten 4 mdr., men stadig ingen kunder. Synd !
Efter Barcelona holdt det tørre op. Vi sidder nu på Camping l’Ametlla og venter på i morgen. Det høvler ned. Jeg er ved at være træt af kun at skrive om vejret, men det giver os ikke plads til andet. 31
4 km.

15.dec.
Storm ! Vi er nødt til at blive hængende og håber at kunne køre videre i morgen. Læser videre på Nattens rygrad af Arthur Krasilnikof. Indviede den nyerhvervede ministepper med 10 minutter – 2 gange. Købt 5 timers net for 5 €. Så gik tiden da med noget.

16.dec.
Hurra ! Vinden har lagt sig. Vi kan komme af sted igen. Der er åbenbart ikke mange spaniolere, der bruger betalings-motorvejen, så vi har den næsten for os selv. Ankommer til Camping Calpemar i Calpe, 20 km syd for Jávea om eftermiddagen. Mellem alle højhusene kan vi se den store klippe Peñon Ifach, også kaldet Gibraltars lillesøster, rage sine 332 m op. Vejret har slået en kolbøtte : Stjerneklar aften 10˚. 339 km.

17.dec.
Super morgen 13˚ og næsten skyfrit. Dagen står på frokost hos kusine Lene i Benitatxell. Inden vi kører har temperaturen sneget sig op på 18,5˚. Efter en dejlig frokost og hyggelig snak på dansk/engelsk med Lene og John går Allan tur med hundene og tager dem med på et mindre appelsinrov, 2 ture x 1 i hver lomme = 4. Vi får foræret en julegave-pakke specielle spanske julegodter.

18.dec.
10˚- 14˚. Gråt og vindstille det meste af dagen. Har været på strandpromenaden og fotograferet. Byen er totalt ødelagt af rædsomme højhuse helt ud til promenadekanten. Nogle af dem står som halvfærdige, forladte byggeprojekter. Om eftermiddagen kører vi til Benidorm for at gå på kaffeslabberads hos Jutta og Bent, som camperer der. Helt tilfældigt havde Eva og Christian valgt at slå sig ned på samme campingplads, så nu var trekløveret fra Tournon sur Rhone samlet igen. Bent fotograferede med alles apparater, så den eneste der ikke er på nogen af billederne, er ham selv. Han ser da ellers ikke så værst ud. Da vi kommer tilbage til Calpe, begynder det at regne igen – efter bare 2 døgns tørvejr. Nåede at få læst min bog færdig, så Lene kan overtage den i morgen.

19.dec.
6˚- 9˚. Global opvarmning? Det var i torsdags! Efter indkøbsturen til LIDL fik vi julepyntet og dækket bord til familiejulefrokost med Lene, John og Amanda. Vi serverede hverken sild, snaps eller lun leverpostej, men kunne til gengæld efter maden diske op med både nødder, dadler, marcipan og nougat. Desværre glemte vi begge at få taget nogle billeder af det gode selskab. Senere på dagen da gæsterne var gået, ville jeg afprøve handicapbadet. Pænt, god plads, ikke glatte fliser, knager, en stol, bruseforhæng og telefonbruser med stang. Det så alt sammen fornuftigt ud – indtil jeg havde været under bruseren. Det blev ikke til et særligt langt bad, da jeg så hvad vej vandet løb – ud over gulvet. Det er ret almindeligt. Jeg har prøvet det før, så med lidt snilde kom jeg tørskoet derfra.

20.dec.
2˚ -  Koldt og skyfrit. Vi skynder os at komme af sted : Sidste etape mod syd. Jeg er ingen nørd, men en nød, når det drejer sig om at fotografere under kørslen. Jeg kunne godt have brugt at have Jutta siddende på skødet og klikke for mig. Hun er nemlig rigtig god til den slags, og dele af turen er bare så smuk og særpræget. Vi ankom til Los Escullos ved 16-tiden og havde næppe landet, før vi blev hilst velkommen af Eva og Christian. Allan fik også hilst på ”kattefar”, som var på sin sædvanlige plads med flere af misserne liggende på drømmesengen. Temperaturen kl. 18:30 = 10˚. Håber, at kuldechokket er overstået. Eva reddede mig fra mine Jutta-drømme og gav mig en CD med alle sine billeder fra køreturen. Og der var mange. Herligt ! Tusind tak ! 15 min. på mini-stepperen. 342 km.

21.dec.
10˚ - 14˚. Både lidt godt vejr og regn fra om eftermiddagen. Wi-fi-antennen kan åbenbart ikke fange pladsens trådløse internet. Enten har vi den ikke højt nok oppe over alle forhindringerne, eller også er signalet bare for svagt. Så jeg må fortsat trille hen på restaurationens terrasse, hvis jeg vil ”på”. Den tykke gren, vi havde bestilt at få savet af, sidder stadig på træet. Forhåbentlig ryger den af i morgen. Julepynten er kommet frem igen. Fik hilst på Judith, GB og lovede at komme igen.

22.dec.
15˚ - 18˚ - 16˚ - 17˚. Regn hele natten. Dagen mest tørt, en del sol og masser af blæst  – så meget, at selv min superkorte klipning føltes som bagudstrøget. Vores tykke gren bliver alligevel hos os. Plukkede en buket lavendler til Judith. Allans første løbetur i både med - og modvind. 15 min. på stepperen.

23.dec.
14˚ - 17˚  Det siler/høvler ned. Forbereder en hel del e-mails til afsendelse, får ryddet lidt op på pc’en og læser. Heldigvis blev der nogle gode eftermiddagstimer med tørvejr, så hundene fik en god luftetur. Pladsens telefon og net er ”nede”, så vi kan ikke sende. Og nu regner det igen.

24.dec.
Juleaftensdag. 16˚ - 19˚. Tør formiddags - jul. Det regner ikke. Solen har også været fremme. Købt ind til helligdagene. Har åbnet pakken fra Lene med det spanske juleguf. Et par timers VÅD eftermiddagsjul. Blæsende, næsten skyfri sen - eftermiddag/aften. Eva og Christian var på en jule-eftermiddagsvisit til sherry, snacks m.m. Vi blev begavet med både julekort, brie og slik – og en lille hvid hjerteformet sten. Tak skal I have ! Ville lige sende et par hilsner, men nettet var gået på jule-udu. Julemiddagen bestod af vagtler, broccoli og chips. Bagefter fik vi placeret vores lille juletræ med alle pakkerne fra familien midt på bordet. De var fyldt med gaver fra vores ønskeseddel: rivejern, vinprop, savon de marseille, smykker og billeder fra børnebørnene. Dejlig aften, som sluttede af med et par SMS’er.

                                 

25.dec.
1.juledag. 17˚ - 20˚  Nattens storm har lagt sig, og himlen er blå. Vi har nok snavsetøj til at fylde to vaskemaskiner. Vejret er så godt, at vi snupper den ene. Eva går med Cadell og mig ud for at studere de nære omgivelser. Hun fik bl.a. fotograferet to biller, som var tyvstartet på forårets glæder. Rivejernet er kommet i brug. Hen under aften regner det igen. 5 + 15 min.step.

26.dec.
2. juledag. 13˚ - 17˚  En formiddag med kraftige byger. En eftermiddag med endnu flere. Det var kun læsevejr. Kl. 17 lysnede det. Vi håber på i morgen. Min Gmail vil kun modtage og har absolut IKKE villet afsende siden i forgårs, hvor den kun afsendte én af fire mails. HJÆLP !

27.dec.
11˚ - 17˚  Himlen så ud, som om der aldrig har været en sky på den. Efter et par timer kom er en kort tør reminder, som hurtigt forsvandt igen. Skøn eftermiddag i solen med besøg af Jutta og Bent, som nu har slået sig ned i Roquetas de Mar, 60 km herfra. De kørte den lange vej, og Bent fik checket opsætningen til Gmail-serveren på min pc og fik sat det flueben, der var blevet væk. Så nu kan jeg sende igen. HURRA ! Tak, kære Bent, og tak for besøget begge to ! 5 min.step.

28.dec.
13˚ - 19˚  Skyer, sol og blæst. Appelsinerne er bare så SØDE.

29.dec.
19˚ - 23˚ Sol og blæst. Første dag, hvor der ses adskillige bare ben og enkelte bare maver. Godt, at det blæser. Ellers havde vi måske fået varmechok. Og hvordan går sådan en dag ? Morgenmad, morgenhundeluftetur, madindkøb i San Jose, formiddags-te, bad, frokost, eftermiddagshundeluftetur, Allan i løbetøj med Cadell og jeg tog Judith med på turen med Moka. Efter Allan’s bad eftermiddags-te, på nettet for at hente post og evt. læse nyheder, svare e-mails,aftensmad, dagbog, frugt og eller te, læse ind i mellem, godnat. Når det tager så lang tid at lave ingenting, hvordan skal man så overhovedet kunne nå at lave ”noget” ?

30.dec.
18˚ -  21˚  Sol og blæst. Charly har fødselsdag. TILLYKKE. Storvaskedag. Ingen net. Kan ikke få sendt alle mine mails. Det er efterhånden blevet til en del. Nogle er fra i går. Nu har jeg også skrevet et par stykker til i morgen. Måske når det hele at komme af sted, inden året er omme. Måske bliver det først til næste år.15 min. step.

31.dec.
13˚ - 15˚ - 14˚  Giselle og Ole Lund har fødselsdag. TILLYKKE til jer begge to. Hvorfor er jeg vågnet op til morgenregn ? Møgvejr det meste af dagen. Stadig ingen net.  SMS’er. Nytårsmenu: Kaninryg, Toffeefees. Lys i julekugler og el.fyrfadslys. Her lød kun et enkelt stort brag, som gjorde Moka urolig og Cadell vred. Natlig underholdning kom fra alle spanierne i bungalow’erne. Vi er på 3 sider omgivet af en flok mountainbikere og deres familier. Cadell hjalp dem af og til med at støje, men ved 3-tiden var der endelig ro.

1.jan.
11˚ - 17˚  Lidt ”kølig”, men smuk morgen. Køleskabet er stået af ! Med lidt hjælp fra pladsens spansktalende Edgar fik Allan gang i køleskabet, så det nu kører på gas. Er på nettet igen. Da aftenen forløb meget stille, var vi naive nok til at tro, at spanierne var trætte efter nytårsnatten og dagens cykeltur. Men da først deres sene middag var overstået, var de oppe på mærkerne igen. Bare Cadell ville holde op med at prøve at kommunikere med dem ……. 15 min. step.

2.jan.
10˚ - 17˚  Ikke en sky og ingen vind. Jørgen Choko-ben ville ha’ nydt det. 2 uger med sådan et vejr, så ville han igen have de lækreste chokoladefarvede stænger. Godt, at frokosten foregik udendørs. Allans åbning af en flaske cider gav ham ”champagnebad”. Køleskabet igen sat i ”u-du”. Fungerer hverken med strøm eller gas. 11 min. step = at jeg i dag har taget i alt 5000 step = 101 min. Det må kunne gøres bedre.

3.jan.
9˚ - 17˚, der i løbet af eftermiddagen faldt til 15
˚, og med solen bag et skydække og en kølig vind fik jeg ikke kigget så meget på sten, som jeg gerne ville. Jeg fandt en enkelt lille en, som kommer med hjem. Mit mål er en dag at finde en lidt stor, som skal ende som pynt hjemme i haven. Det spanske MTB-cykelhold er taget hjem.

4.jan.
13
˚ - 17˚  Sol det meste af dagen. Vi kørte til Carrrefour i Almeria for at se om de der havde en brugbar køleskabs-løsning. Hurra ! Der stod det – lillebitte: 48 liter, energiklasse A, 119 €. Her er lige plads til paté’en, pølsen, osten og en gang middagsmad. Ikke mere ”storkøb”. Nu har vi kun plads til fornuften. Vi købte også en filterkande, så vi kunne filtrere vandet på campingpladsen for noget af der, som gjorde at teen ikke smagte godt – klor m.m. Da vi efter 2 timer forlod butikken, kom der lidt af den regn, som havde ligget som en dis ind over bjergene, da vi ankom. Heldigvis fulgte den ikke med os, så vi nåede at få nogle dejlige eftermiddagstimer, inden vi om aftenen selv fik et par regnbyger. Nettet ville os ikke i dag.

  Nyt Køleskab

5.jan.
12
˚ - 17˚  Og så har det bare høvlet ned, siden vi gik i seng. Da det så tidligt på morgenen også buldrede svagt, sørgede Moka straks for at vække os ved at ville åbne døren for at gå ud. Da vi kort efter hørte Cadell gø ude i forteltet, var vi klar over, at det var lykkedes. Hvorfor vil hun ud, eller hvorfor forsøger hun at komme højt op ? Alle andre bange hunde kravler ned under sofaen og gemmer sig. Nå, heldigvis varede det ikke længe, før både regn og bulder holdt op, og jeg kunne krybe ned under dynen igen. Kaffe kan drikkes, men teen smager stadig mærkeligt trods filtrering. Blanding 1/3 filtreret +2/3 købevand, så er det ok. Endelig er de sidste par dages e-post afsendt. Blæsten har fjernet resten af skyerne. 13+ min.step. Jeg forstår ikke helt den tæller. Den viste kun + 600 step.

6.jan.
10
˚ - 16˚  Er min hund dum eller er jeg ? Eller forstår vi bare ikke hinanden ? Med en masse godbidder kan jeg godt få ham til at forstå, hvad det er jeg gerne vil have ham til. Men han forstår ikke, hvad det er jeg IKKE vil ha’, at han gør. Elendig hundefører ! Allan på cykel og mig på crosseren kørte tur til Las Presillas Bajas, lille bitte næsten død hvid by, der ligger op ad siden på en af vulkanerne. Herfra der går en vandresti. Desværre er den så sandet, at jeg ikke kan køre der. Men jeg kunne få et meget smukt kig ind i terrænet.

7.jan.
12
˚ - 14˚  Gråt og vådt det meste af dagen. Ikke noget særligt at skrive om. Læst. Allan tog alle hundelufteturene. 20 min. step til ”The Cats”.

8.jan.
9
˚ - ? Vi var ikke hjemme hele dagen, men det føltes koldt. Vi kørte til Roquetas, hvor Jutta og Bent camperer. Vi mødtes ved Decathlon. Her købte Bent en cykel, Allan en fleecetrøje og sokker. Jeg fik ikke noget af det, som jeg kiggede efter, for enten var farven eller størrelsen forkert trods Jutta’s ihærdige forsøg på at hjælpe. Et par badehåndklæder i microfiber blev det dog til. Bagefter blev det til endnu flere hyggelige timer sammen i vennernes campingvogn, inden vi vendte hjemad.

9.jan.
6
˚ - 12˚-13˚  Nå ja, det var forventet. Man havde forvarslet en kølig weekend. En tur på et par timer i solskinnet blev det dog til. Stig har fødselsdag. TILLYKKE.

10.jan.
3
˚ - 11˚  Inde det meste af dagen. Solen skinnede om formiddagen, men det lokkede ikke mange ud til større aktiviteter. Selv spanierne på weekend var ret rolige. Allan mødte nattefrost på en vandpyt. Allan har løbet med hund. Jeg har steppet 25 min.til Ridan’s L’ange de mon démon. Sjovt, nej ! Men musikken er god.

11.jan.
11
˚ -  15˚  Har læst 8 bøger siden afgang. Nu må det være tid for en DVD. Starter med Lykkevej. Har set den før for meget længe siden, men den er ok til en gråvejrsformiddag. Og så kom solen !

12.jan.
10
˚ - 16˚  Bea  har fødselsdag. TILLYKKE. Det forstår jeg ikke. Ingen sol ! Og dog. Jutta og Bent kom og spredte solskin. De havde en masse små pakker med, som tilsammen blev til en bakke med et krus, teæg og Twinings Earl Grey te. Til alle jer andre: Tak for alle sms’erne, email’s og hilsner på Facebook. Glad dag. Sidst på dagen blæste det op, så om aftenen blev jeg ret stormomsust.

13.jan.
10
˚ - 15˚  Formiddagste med Nutella-madder – og så kom solen frem og gik igen. Men vi har da set, at den er der endnu. Aftenen endte med ”Slumdog Millionaire” på computeren.

14.jan.
15
˚ - 18˚  I dag kom solen – og blev her hele dagen. Vinden sørgede for, at det ikke lige pludselig blev for varmt. Opdagede, at Gmail havde sendt en del af min post i spam-mappen. Jeg regner med at have reddet alle, for nu er resten ryddet væk og ude i det store intet. Hvis der er nogen af jer, der er smuttet, håber jeg ikke, I er blevet mopset, men skriver igen.

15.jan.
10
˚ - 17˚  Sikke et vejr – sol og vindstille. Jeg kender ikke nogen, der har fødselsdag i dag. Steppen fik 15 min. inden jeg satte mig et par timer i den højryggede i undertrøje og oprullede bukseben og læste Skipper Mogens Frohn Nielsen: Meyers liv, mens Allan var ude og cykle langt. Fik en glad SMS fra Anja og co. i Thailand. Dejligt !

16.jan.
10
˚ - 17˚  Efter at have lagt tøjet i vaskemaskinen + adskillige spande vand + vaskemønten måtte vi konstatere, at det eneste de skete var, at den ikke virkede, og maskinen ved siden af, gik i stå. Efter lidt forvirring hos det spanske personale kom der gang i nabomaskinen igen, men vores vedblev at være død. Tøjet blev så liggende i blød, til den anden maskine var færdig. Aftenunderholdning: Adams æbler !

17.jan.
10
˚ - 16˚  Allan på vulkanvandretur med Jutta og Bent. Efterfølgende hyggede vi i campingvognen med kaffe/te, flute m.m. Vennerne havde medbragt vores bestilling på 10 kg appelsiner: 4,5 € !
Vulkanblomster

18.jan.
9
˚ - 17˚  Gert har fødselsdag. TILLYKKE. Kørte på eftermiddagstur til Rodaquillar for at gå i Botanisk Have. Åbent tirsdag-søndag. Ha ! Det er mandag. Vi gik så en hundelufter i byens lille parkanlæg, spadserede gennem byen (vinterdød) og fotograferede, bl.a. en lille sort gris. Fortsatte køreturen til Las Negras (også død) for at se campingpladsen der. Fra byen ”ålede” vejen sig langs en lodret klippevæg. Den anden side gik lodret ned (i havet). Autoværn ? Hvordan man kunne komme rundt i svingene med en campingvogn på krogen ?? Modkørende ???  Vejen endte blindt ved pladsen, som lå gemt nede i en smal slugt – altså samme vej tilbage !

Rodaquillar
Link til billeder

19. jan.
11
˚ - 16˚  Jeg glemte at påføre mine 15 min.step i går. Nu har jeg steppet i alt 190 minutter og 9300 step – med hvert ben. Og solen blev væk, før den kom helt frem. Sidst på dagen var der skyer, der var faldet helt ned på jorden, dog heldigvis uden at ”gå i stykker”.

20.jan.
11
˚ - 18˚  SMS fra Thailand kl. 5:14 !  Hvad er klokken der ? I dag var det skyerne, der blev væk det meste af dagen, så der gik et par timer ude i stolen med buksebenene oppe. I dag er et en måned siden, vi kom hertil. Sidste år ankom vi først d. 29., så vi har ikke prøvet januarvejret før nu.

21.jan.
9
˚ - 16˚  Henrik og Bjarne har fødselsdag. 2 x TILLYKKE. I dag da capo af i går, men uden bare ben. Ny toiletvæske ! Spansk parfume ? Der lugter som i et bolchekogeri. Man må håbe, det fortager sig efterhånden som det bliver ”fortyndet”. 10 min.step. Nå ja.

22. jan.
10
˚ -  17˚  Først på dagen startede de fleste skyer med at placere sig i solsiden, men skiftede heldigvis side i løbet af  eftermiddagen. Gråspurve og tyrkerduer guffer i sig af de mange nedfaldne sorte oliven. Opdagede en lille bitte, meget særpræget blomst. Jeg var nede på alle 4 i forsøg på at makro-fotografere den. Desværre en fiasko. Det er en ommer til i morgen. 4:43 min.step for at nå op på 10.000. Nulstillede og begyndte forfra: 15 min. 830 step.

23.jan.
12
˚ - 16˚  Vi tog begge på fotosafari hen til den lille blomst. Blæsten gjorde det svært at få den til at stå stille, men det lykkedes mig at få et, der var bedre end i går. Benene med de oprullede bukseben fik en time i middagssolen. Man kan ikke se det på dem endnu.

24.jan.
12
˚ - 16˚  www-vejr-sider i går viste, at de 2 næste dage skulle blive grå. Det blev kun til lidt tynde, slørede skyer. En kølig vind sørgede dog for, at buksebenene blev nede. Cadell blev angrebet af 2 dværgschnauzere, han tidligere har skændtes med på afstand. I dag var de løse. Så skulle han bare have tæv. Den ene nøjedes dog med at dirigere. Ingen kom til skade. Jeg havde talt tysk med en hollænder et par gange. Hans kone så ikke ud til at forstå os. Jeg spurgte ham om det, da jeg en dag mødte ham alene, da jeg ikke bare ville tale forbi hende. Han fortalte, at hun var fra Polen. I dag mødte jeg hende. Har talt polsk for første gang i over 40 år. Der var ikke meget tilbage af mit barne-ordforråd, men ved fælles hjælp fik vi da en lille dialog i gang.

25.jan.
12
˚ - 15˚  Lysegrå dag. Endelig lykkedes det. Allan fandt 3 vilde asparges. Jeg spiste et enkelt hoved – bittert. Måske fra sidste sæson. I hvert fald langt fra så gode, som dem fra Evelins kolonihave.

26.jan.
10
˚ - 12˚  Tidlig morgen: regn, regn, regn, torden, regn, regn, torden, regn, regn, 5+10 min.step, torden, regn, osv. Kl. 13:30 Gérards rosenlikør og franske kartofler. Regn, torden, regn. 14:30 Tomatsuppe med resten af skruerne fra i går. Og det regner en times tid endnu. Kl. 16 høres kun blæsten + en svag rumlen i det fjerne samt campister med højvande, der graver render. Stjerneklar aften/nat.

27.jan.
10
˚ - 10˚  Helt grå morgen/dag, der føles koldere, end den viste temperatur. Har haft vanter på ! Har givet ”kattefar” 2 badehåndklæder til hans indsamling til Roquetas Dyreinternat’s loppemarked. Det er alligevel for koldt til at gå i bad. John Denver strofe: Sunshine almost always makes me high. Vi så månen, inden vi gik i seng.

28.jan.
9
˚ - 14˚  En rask gang blæsevejr i natten, fik fejet de sidste skyer af banen. Der var ikke så meget som en enkelt lille klat tilbage. SKYFRIT hele dagen. En kat har fået åbnet og tømt hundenes bøtte med godter, der hang ude på crosseren. Den må være blevet mere end mæt. 2 min.step. Nå ja, blev afbrudt 3 gange, så opgav jeg.

29.jan.
7
˚ - 15˚  Sol, sol. Et år siden vi landede her første gang. Mødtes med Jutta og Bent i Almeria. Kørte sammen op til borgen Alcazaba. På grund af trapper nøjedes jeg med at nyde den fantastiske udsigt ud over byen. Jutta og jeg bænkede os med hundene for foden af trappen og hyggesludrede, mens mændene gik på borgvandring. På vej tilbage til bilerne med Cadell, kom der mod os en lille, lidt buttet spansk hund af totalt ubestemmeligt mix. Jeg valgte at køre baglæns for at undgå konfrontationer. Den fortsatte mod os, men forsvandt så bag en bil, da Cadell råbte grimme ord efter den. Men – et øjeblik efter dukkede den op ved en anden bil, gnubbede sig overlegent op ad hjulet og kom så farende og gik direkte til angreb på gavflaben. Det ville Cadell dog ikke finde sig i, så han svarede igen. Da den lille var alt for lille til det slagsmål, fandt den hurtigt ud af at komme væk.

Almeria & Alcazaba
Link til billeder

30.jan.
7
˚ - 17˚  Sol. Ved middagstid var det ud i stolen, op med buksebenene og af med blusen. Så tog jeg lige de 13 min.step., jeg manglede at tage i går.

31.jan.
7
˚ . 16˚  Mere sol. Allan gik i gang med en mindre hovedrengøring, så jeg blev smidt udenfor i solen i shorts og undertrøje. Jeg ville da gerne have givet en hjælpende hånd, men jeg spurgte ikke. Jeg føler mig ret sikker på, at han ville betakke sig. Han har en idé om, at jeg er bedst til at gå i vejen. Fandt en sten, men om det bliver den, der kommer med hjem, er jeg ikke helt sikker på.

1.feb.
6
˚ - 15˚ Kørte til Decathlon for at købe et par microfiber-badehåndklæder mere + hvad vi ellers kunne finde på. Det kunne vi. Derfra smuttede vi lige ”ned om hjørnet” og besøgte Jutta og Bent. Her blev vi kærligt opvartet med frokost i solen og spadseretur langs stranden.
Aguadulce-Roquetas
Link til billeder
Ren hygge ! Da vi kørte hjem ad kystvejen, så jeg højt oppe en (bjerg?)ged balancere på siden af den lodrette klippeside. Hvor/hvordan mon den får vendt, hvis den smalle hylde viser sig at være blind vej ?

2.feb.
11˚ -  15˚  Nogle hvide skyer drillede og gik af og til ind foran solen, hvis man hev op i bukserne. 15 min.step inden sengetid.

3.feb.
11˚ - 14˚  Lidt døsig formiddagssol. Grå eftermiddag. Allan på cykeltur til San José.

4.feb.
12˚ - 16˚  Anne og Dominique har fødselsdag. 2 x HURRA og TILLYKKE. Troede, vi skulle starte dagen med solskin, men nej, vådt, vådt – indtil middag. Så gik der ikke lang tid før solen var fremme. 20 min.step til Boney M.

5.feb.
14˚ - 19˚  Sol og blæst. Tid kl. 10:30 til klip hos Cobi, hollænder fra GB, plads 185. Pris 5 € ! Der er lige plads til en klipning mere, inden vi starter hjemturen. Allan opdateret hjemmesiden.

6.feb.
10
˚ - 19˚  Hjemmesiden uploaded. Allan cykler mens Bea soler. Vejret er pragtfuldt. Dagen går med ikke noget særligt. Vi nyder den bare.

7.feb.
10
˚ -  16˚  Allan stod tidligt op for at komme først til vaskemaskinen. Det var ikke nogen god idé. Han stod med vådt vasketøj og en maskine, der ikke virkede. Da han var færdig med at skylle det hele, var den i mellemtiden blevet fikset, og køen kunne gå i gang. Solen forsvandt ganske langsomt i løbet af formiddagen. Øv. Gik på nettet for at sende bunke-mail’en. Der lå en masse tung post til mig. Jutta havde på min opfordring sendt nogle fotos (flere end jeg havde regnet med) med hundene på til brug for mine skriverier til Hundeposten. Da der så samtidigt var gået noget ged i Gmail, blev det næsten et dagsværk. Nå, men det var besværet værd.

8.feb.
13
˚ - 15˚  Vågner op til lyden af dryp på taget. Det blev til så mange, at det vasketøj, der ikke kom ind i går, blev godt gennemskyllet en gang mere. Ved middagstid stilnede det af, og vi fik handlet. Sidst på eftermiddagen var skyerne blæst væk og himlen blå. 25 min.step. til Cher. Har nu rundet +5000.

9.feb.
12
˚ - 18˚  Sol og skyfrit. Ud i solen i stolen. Aftalt med Jutta og Bent at tage sammen til Sierra Nevada naturpark på torsdag, hvis vejret vil, selv om resten af ugen er varslet grå og våd. Ellers på fredag eller ……

10.feb.
9
˚ -17˚  Vejrmeldinger er, som de altid har været. De fortæller, hvordan det har været, og hvad man kan forvente, men ikke altid hvordan det bliver. Da formiddagen skyede til, passede det fint at få svaret et par mails. Da solen så over middag brændte det meste af skylaget af, kom Allan i løbetøjet, og jeg fik Judith, GB med ud på en hundelufter. Grin bare ! Jeg har en hula-hop ring. I dag er det 3 gange lykkedes at få 10 omgange. Forleden dag kunne jeg kun lave 8. Selv om jeg forsøger en masse gange, bliver det oftest kun til 3-4 stk. Jeg har nok for smalle hofter, eller også mangler jeg lidt tabt ungdom for at kunne vride dem lidt bedre – men den kommer nok, når bare jeg øver mig.

11.feb.
11
˚ - 0˚ - 11˚  Blev vækket kl. 7:14 ved lyden af en sms. Jutta tror åbenbart, at det kun er Bent, der sover, når det er mørkt. Her kvidrer fuglene først kl. 7:30, så vi tog lige et kvarter mere, inden vi lettede helt. Vejret var smukt. Afgang kl. 10 mod Sierra Nevada.
Link til billeder
Autovia A92


Ved tilkørslen til Autovia A92 ventede vennerne, og vi fulgtes derudaf. Efterhånden som vi kom nærmere, begyndte vejrudsigten fra forleden dag at overtage. Der kom flere skyer, og vi endte med at køre i et typisk dansk vintervejr – totalt grå himmel, 0˚g og slud. Da bjergene var helt indhyllet, fortsatte vi til Guadix,
Link til billeder
Guadix 

Besøgte museet og den del af byen hvor husene er bygget ind i klipperne. På vej tilbage var det klaret lidt op, så vi blev enige om alligevel at forsøge at køre op til naturparken. Efter et par kilometer med advarselsskilte, møde med en tankbil og en højdeskræk (trods dis), der stod af og gik ned, vendte vi om, fandt en smuk rasteplads med udsigt over et stort område med mandeltræer og byen Ferreira (hvis der ikke havde været så tåget), hvor vi holdt frokost i hver sin bil. Alt var gråt, klamt og koldt, så nu var det bare retur til +graderne. Oplevelsen blev lidt anderledes end forventet, men vi fik den. 2 x 10 min.step.

12.feb.
7˚ - 13˚  DK’s nattekulde har åbenbart sendt noget af sin kolde luft ned over grænsen. Der bliver ikke brunet ben i dag. Jeg var den første til at bruge ny router. Spændende om det giver en mere stabil netforbindelse. Nåede eftermiddagsturen i næsten tørvejr. Mon det kan blive ved at kaldes ørkenområde ?

13.feb. 
7˚ - 9˚  Sidste år var vinteren i Spanien den koldeste i 20 år. I år bliver den sikkert den vådeste. Regn, regn, regn… Strømmen ryger kort et par gange. Klokken er 20:30. Det regner ikke  - næsten. Læst ”Under en strålende sol”, en bog man ikke kan slippe, men er nødt til at lægge fra sig ind imellem, fordi den er så gribende !! 2 x 10 min.+ 2 x 5 min.step.

14.feb.
8˚ - 12˚  Fik skrevet og sendt 8 mails. Gråt, men kun enkelt lille byge sidst på dagen. Vejrmeldingerne er enige om, at solen skinner på onsdag og i næste uge. Vi glæder os.

15.feb. 
9˚ - 11˚  Det meste af Europa er gået i kold ! I overmorgen er det onsdag. Mon den holder ? Gik på chat i Judith’s fortelt. Blev inviteret til pandekagedag i morgen. Så et ganske kort glimt af solen, så den er der endnu.

16.feb.
11˚ - 16˚  Morgenregn, byger. Efter indkøbsturen var det blevet tørvejr og 13˚., så jeg skyndte mig at få et tiltrængt bad. Da det var Allans tur – var der ingen vand. Herrernes baderum er ved at blive restaureret. En håndværker havde vist ramt noget, han ikke skulle, så Allan måtte gå til pandekagespisning, uden at være rengjort. Da Judith og Ricard var i samme situation, kunne det også være lige meget. Og solen skinnede på os hele eftermiddagen ! Og Allan kom i bad ! Mild aften ! Og så begyndte det at regne !

17.feb.
14˚ - 16˚  Blæst, gråt og tørt. Bea vælger at tage begge hundemorgenture. Den første blev afkortet lidt, da himlen blev faretruende mørk. Den anden blev meget kort, og jeg blev meget VÅD. Ved middagstid kom solen og tørrede mit tøj. 2 x 10 min.step.

18.feb.
11˚ - 13˚  Tør formiddag. Våd eftermiddag. .Kisser og Jørgen bankede på og sagde goddag 2 dage før beregnet. Jutta og Bent kom og sagde farvel 2 uger før forventet p.g.a. indbrud hjemme i DK. Allan fik en førfødselsdagsgave, og jeg fik en nøglering med en Indalo – Almeriaregionens symbol.

19.feb.
12˚ - 15˚  Morgenen startede med fuglekvidder, men ikke ret længe. Så kom regnen igen. Nu må al den is, der er smeltet/fordampet på Grønland og blæst sydpå, da snart være faldet ned. Nå, efter et par timer var det overstået. Vi besøgte Carrrefour og brugte som sædvanlig en masse penge, udover et madlager incl. chokolader også 6 CD’er = 18 € med ”førtidsmusik”. Ikke alt lige godt, men man kan nok vænne sig til noget af det.

20.feb.
6˚ - 16˚  SKYFRIT ! Så kan buksebenene igen blive hævet og  kuløren frisket lidt op. Jutta og Bent overrasker. Vi troede, at de nu var godt på vej nordpå, men nej. Opdagede dem, da de trillede ind på pladsen for at tilbringe nogle dage her, så vi kunne nå at gøre nogle af de ting sammen, vi havde haft talt om tidligere. Mens vi alle 4 sidder i solen og nyder et glas hvidvin, gør Cadell – garanteret af færten af en kat, der passerer uden for læsejlet. Kort tid efter kommer en hollænder og fortæller, at vores hund farer rundt og jagter kattene nede hos kattefar. Ubemærket havde han fået sig mast ud under kanten i forteltet. Efter først at have spredt dem, for han kun rundt på et lille område og vidste ikke, hvordan han skulle ”hyrde” dem, så han blev nemt indfanget og båret hjem. 10 min.= 600 step.

21.feb.
10˚ - 13˚  Ingen legen turister i dag. Allan mega-forkølet og totalt ør i hovedet. Jeg fik lov at se Slumdog Millionaire på Jutta og Bent’s ”storskærm”. 20 min.step. 100 min. = 5620 

22.feb.
16˚ - 19˚  Masser af sol og lige så meget blæst. Allan spiser normalt igen.

23.feb.
15˚ - 19˚  Efter en morgenbyge er vi lige så sol - og stormomsuste som i går. Har vinket farvel til Jutta og Bent, der har taget sig sammen til deres næste etape mod nord. På min eftermiddagstur fik jeg både set en ”sort sol” (stære) og de bagerste 20 cm af et eller andet firbenlignende, inden det forsvandt ind under en vindheks.

24.feb.
15˚ - 19˚  En fortsættelse af i går. Allan var på løbetur i både mod - og medvind. Jeg burde både have steppet og hula hoppet. Hvorfor blev det ikke til noget ? Generelt har blomstringen været et par uger forsinket i forhold til sidste år. Alle mine gule vejkantfavoritter er der, men nu har jeg også set den første valmue. En tyst og næsten vindstille aften.

25.feb.
14˚ - 19˚ Stabilt vejr - da solen stod op, kom stormen igen. I dag så jeg sørgestenpikkeren. Det siger Allan, at den hedder på dansk. Jeg ser jævnligt friske spor og gravede huller fra vildsvin. Men jeg har endnu ikke set dem. Det gør heller ikke noget, men jeg vil gerne vide: Hvor er de, når jeg er der ? Allan har igen haft med - og modvind – på cykel. 20 min.step. Jeg ville gerne have steppet udendørs, men var bange for at blive blæst af.

26.feb. 
16˚ - 20˚  Alle tiders gråvejrsdag (vejrudsigten) – med masser af sol. Vi kørte ud til el Playazo, en af de strande man passerer på ”Piratruten”, en vandresti langs kysten fra Los Escullos til Las Negras. Fra stranden ses en borg, San Ramón – privatejet. 10 min.step. 
El Playazo
Link til billeder

27.feb.
14˚ - 20˚  Trods en længere pause lykkedes det mig, blandt de mange forsøg, at komme op på 2 x 12 omgange med hula-hop ringen. Har mødt en agerhøne og to ret friske vildsvinehuller, men ikke så meget som skyggen af en grisebasse nogen steder. Alligevel er de åbenbart alle vegne. Pludselig varm aftenstorm. Kl. 23 var temperaturen steget til 21,6˚ .

28.feb.
16
˚ - 17˚  Det havde vi ikke regnet med. En lunken gråvejrsdag med spredte regndryp. Det blev mest til en inde/læsedag afbrudt af de pligtige hundelufteture. Solen nåede da heldigvis at komme frem, inden den gik ned.

1 mar.
13
˚ - 18˚  Skyfrit hele dagen. Spiste frokost hos Kisser og Jørgen. Jeg fik vist lidt for meget sol i fjæset.

2 mar.
15˚ - 12˚  Ja, det er rigtigt. Temperaturen faldt samtidigt med, at en grå morgen ved middagstid ændrede sig til en regulær gang vindstille, lodret regn, som bare blev ved og ved. Fejring af St. Davids dag (Wales nationaldag) hos Judith og Richard blev aflyst. 20 min.- 1180 step.

3.mar.
13˚ - 18˚  Blå himmel ! I dag er det ikke nødvendigt at aflyse turen til Mojácar med Judith og Richard. Vi parkerede direkte ud til Middelhavet store bølger. Lige i nærheden lå et butikscenter, med en atriumgård i midten hvor vi sad i solen og holdt formiddagskaffeslaberads, 4 stk for 6,40 € incl 4 mindre  berlinerpfankuchenlignende boller. Senere kørte vi lidt længere ned ad kysten og spiste på The Blue Lagoon. Retur til centerets supermarked, inden turen gik hjemad igen. Vi havde fået en spansk lokalavis på engelsk med hjem. Her var bl.a. en artikel, som viste Spaniens nedbør. Her har vi på 2 mdr. fået 200-250 mm regn, hvad der normalt svarer til et helt år. Andre dele af landet har fået op til 5 gange mere.
Mojácar
Link til Billeder

4.mar.
14˚ - 20˚  Vejret kunne næsten ikke være bedre. Solen skinnede. Vi fik vasket og blæst tøjet tørt inden aften. På hundelufteturen mødte jeg et vandhul, hvor frøerne kvækkede lystigt.

5.mar.
12˚ - 16˚  Tyndt skydække og næsten ingen vind. Det var perfekt til besøg i den botaniske have El Arbardinal i Rodaquilar. Kisser og Jørgen tog med. Det var et spændende sted med mange planter fra  både det flade land og Almeria’s bjerge langs kysten. Vi fik set, at vild asparges ender med at blive til tykke grene, som danner et tæt tornekrat. Bagefter besøgte vi det geologiske museum, som lå ved siden af det gamle guldudvindingsanlæg, som blev nedlagt sidst i tresserne. Inden vi fik set os om, skreg vores maver, at klokken var blevet 14:30. Hundene fik en tur i byens lille parkanlæg inden vi kørte hjem til en sen frokost.
Arbardinal i Rodaquilar
Link til billeder

6.mar.
11˚ - 12˚  Koldt, gråt og blæsende. Hvem skulle have troet, at det blev dagen, hvor vanterne kom med på tur ? Heller ikke jeg ! Der var store bølger på vandet. Udover hundeturene blev det ikke til meget andet end indesysler.

7. mar.
12˚ - 16˚  Hurra, ingen vind. Allan vovede sig ud på en løbetur. Ustabil eftermiddagssol. 20 min. - 1270 step. Nu kan det vist ikke blive mange step bedre. Med min fluevægt kan jeg nok ikke forvente at kunne trampe pedalerne hurtigere ned, hvis tælleren også skal følge med.

8.mar.
13˚ - 17˚  Vejret var for godt. Men det var nødvendigt at køre til Almeria for at handle ind til Allans gæster i morgen..

9.mar.
7˚ - 14˚  Allan har fødselsdag. STORT TILLYKKE og KRAM fra mig. Nat med styrtregn! Grå og meget kold morgen! Skulle vi have gæster indendørs? Nej da! Ved middagstid var der ikke en sky på himlen, så vi fik en rigtig hyggelig eftermiddag ude i solen med Kisser og Jørgen, DK og Judith og Richard, GB. Tak for sms’er og e-mails.
Link til billeder

10.mar.
8˚ - 14˚  Allan tog sig en cykeltur. Jeg ville gå i bad, men der var optaget – og stille. Da jeg lidt senere vendte tilbage, var der var stadig optaget. Da jeg skulle til at forlade stedet, kom en engelsk dame spadserende ud, iført badekåbe og håndklæde om håret. Hun begrundede sit lidt lange besøg i handicapbadet med ”but I had to colour my hair”. Spørg lige, om jeg talte pænt til hende. Hun er nem at kende igen, for alle vi andre er enten grå eller melerede. 

11.mar.
10˚ - 15˚  Lidt flere skyer og dis end i går, men alligevel godt udevejr. Var hos Kisser og Jørgen og fik serveret gambas med en dejlig salat til. Kisser var hurtig på fingrene og pillede heldigvis også alle mine rejer. Til dessert fik vi chokoladebudding og jordbær. Vi rykkede stolene, efterhånden som solen drejede vestpå, så inden vi gik hjem, var vi nået helt over på den modsatte side af vejen. Kisser opførte en piruette af grin, da hun smed en halv småkage ud til fuglene, og den strøg meget, meget tæt over hovedet på Allan.

12.mar.
10˚ - 12˚  Ifølge vejrudsigten skulle vi lige have en grå dag igen – og det fik vi. Så vi nøjedes med at bruge dagen til indkøb, småsnak på pladsen og så ellers bare vente på solen, som gerne skulle komme i morgen.

13.mar.
11
˚ - 14˚  Solen kom og gik, mest gik. Sidste år var Spaniens koldeste vinter i 20 år. I år har det været koldere, men det gælder jo også resten af Europa. 20 min.= 1175step. Ikke rekord, men godt gået.

14.mar.
7
˚ - 14˚  Skyfri morgen. Og igen kl. 13.30 - en times tid. Det var så det. Hvor bliver varmen af ?  Den har jo været her nogle gange. Solskin: Kisser og Jørgen var på marked og købte appelsiner med til os, store, fine og søde. 4 kg = 2 € !

15.mar.
8
˚ - 16˚  Hurra for solen. Aftalt med Kisser og Jørgen, at når vejret var til det, ville vi køre til vulkanen Granadilla ligesom sidste år og samle lidt granater. Det er ikke nødvendigt at lede efter dem. Det er bare at gå og kigge ned i jorden. Med lidt medbragt mad fik vi en mindre dagtur ud af det.
Granadilla
Link til billeder
 

16.mar.
11
˚ - 17˚  Ja, ja. Det er da lidt lunere end i går. Nej, for den kølige østenvind havde sat tempoet  vejret. Gartnerfolket kom og savede den kæmpe olivengren, som pladsens direktør sidste år havde lovet at fjerne, inden vi kom igen. Det var den selvfølgelig ikke blevet, for han var ikke ansat her længere. Den nye chef Julio lovede det gjort i denne gartner-renoverings-uge, og det blev det. Jeg har været i bad, fået klippet 2 negle og kørt en god lang tur med Cadell, hvor han kunne være løs. Jeg blev/var noget ”rystet” af at køre i alle de sten.

P.S. Glemte, at det var Moka’s 10års fødselsdag. Pinligt.

17.mar.
13
˚ - 18˚ Super vejr. St. Patrick’s day, Irlands nationaldag. Sammenkomst hos Mariann og Ken, Irland. Alle GB, Skotland, NL, D, DK (22 i alt) medbragte noget spiseligt + stol, bestik m.m. En CD’er spillede irsk folkemusik, som der af og til blev sunget med på. Festligt og fornøjeligt. Richard kom med en pæn stak CD’er. Brugte hele aftenen på at lægge dem på computeren som mp3-filer. 10 min. step.
St. Patrick’s day

Link til billeder

18.mar.
12
˚ - 16˚  Hundeluft, bad og ”frisør”. Så gik den formiddag. Klippet helt ned igen. Nu bør jeg kunne holde, til jeg kommer hjem til de danske priser. Pænt eftermiddagsvejr, men ikke helt til de bare ben, i hvert fald ikke mine.

19.mar.
14
˚ - 18˚  Endelig tog jeg mig tid til at klippe de resterende 8 negle. Mildt, men sol var der ikke meget af. Læst krimi. Richard kom forbi med flere CD’er. 20 min.step. Kloge hoveder siger, at man bør have 30 min. motion hver dag. Så jeg har en hel del til gode.

20.mar.
14
˚ - 18˚  Vejr ligesom i går. Handlet. Læst. Gået tur med Judith 1½ time. Allan løb en tur.

 Billede fra Løbetur.

21.mar.
15˚ - 16
˚  Det har der ikke stået noget om nogen steder: Regn næsten uafbrudt siden kl. 22 i går aftes med ½ time pause ved 13-tiden og et stop igen kl.16 – men ikke helt før kl. 18.  Ud over alle hundeturene har Allan ordnet fotos, og jeg har forstyrret.

22.mar.
14
˚ - 20˚  Det var bare lige det par grader, der manglede – både bare arme og ben. Dagen blev kun brugt til at nyde det gode vejr, og Cobb-grillen kom endelig i brug.

23.mar.
12
˚ - 18˚  Positiv dag. For første gang var handicapbadet tørt og ubrugt. Hulahop 2 x 10, 18, 20, men endnu flere af de sædvanlige 3 – 5 gange. Ligesom jeg tror, at nu er den ved at være der – er den det ikke. Opdagede en ny lille bitte rosa blomst. Ned på hug med fotoapparatet. Svært at ramme fokus i blæsevejr. Orkidéfamilien ?

24.mar.
14
˚ - 17˚  Lidt køligt. Solen havde det svært. Fik foretaget de sidste indkøb i San José, inden vi kører herfra på lørdag. Ryddet op i læste/ulæste bøger, som kan efterlades på campingpladsens ”bibliotek”. Så slipper vi af med nogle kilo vægt, som vi i stedet fylder op med de sten, der får lov at komme med hjem. Fandt en ny lille bitte blomst, gul og krybende, så vinden generede ikke som i går. Fik taget et godt billede med makro. Endnu med linen på lykkedes det Cadell at smutte ud under teltdugen, Kattejagt ! Han fik simpelthen spredt dem alle sammen til alle sider. Adskillige campister prøvede forgæves at bremse ham, men det havde han slet ikke tid til. Han skulle vel også prøve at samle dem igen. Til sidst lykkedes det dog ”kattefar” at træde på linen. Oven på anstrengelserne gik Cadell i seng uden aftensmad.

25.mar.
15
˚ – 22˚  Flot vejr, dog med en del blæst senere på dagen. Judith og Richard, GB kom til eftermiddagste/kaffe - u. mælk og sukker, for det har vi ikke, så det tog de selv med + en tærte til at supplere vores muffins og chokolader. 

26.mar.
16
˚ -   Store pakke-sammen-dag – også termometeret, men vejret var nogenlunde som i går. Bea solede, mens Allan sled. Fandt et par stykker fosil-østers/muslingskal. Kl. 17 fulgtes Judith og jeg til restauranten til ”Happy hour” = bestil, få 2, betal for 1 (incl.tapas) inden kl. 18. Det øvrige selskab var DK, NL og GB.

27.mar.
Afgang - efter 97 dage. Flere spurgte: ses vi næste år? Vejret? Man skulle ha’ siddet i oliventræets skygge og ikke i en bil på vej mod nord. Efter et par Gps-genvordigheder fandt vi frem til Eurocamping i Oliva, hvor Allan strejfede pladsens fuglehus og fik revnet campingvognens bagskærm/lygtebom (eller hvad det nu hedder). Må til at gå med solbriller. Berømt ? Allan talte med en fra DK, som genkendte mig fra Skytte’s hjemmeside.

28.mar.
Duerne i fuglehuset står meget tidligt op, og de kurrer enten på skift eller i kor. Man ligger under dynen, håber og venter på, at de snart går i gang med deres morgenmad. Men nej, stå selv op ! Næste stop : l’Ametlla. Vi kom i god tid og havde en dejlig eftermiddag i solskinnet. Ha, her blev jeg også genkendt - i receptionen (har været her et par gange før). Allan tog en løbetur. Han brugte ikke lige så lang tid på at gå i bad, som jeg brugte på at steppe i 20 min. Ville købe net, men det var desværre i u-du. 

29. mar.
Gurli har fødselsdag. STORT TILLYKKE herfra. Kølig, grå morgen. Solen viste sig, da vi nærmede os Barcelona. Stop for de næste dage : La Masia camping i Blanes. Fik super plads, blind vej og hegn på 2 sider. Kisser og Jørgen er de eneste naboer. Købt en uges net, 20 € !!

30.mar.
13
˚ - 24˚  Mangel på nattesøvn p.g.a. larm/hærværk på legeplads af store drenge til kl. 2 om natten. Gav receptionen besked om problemet. Bortset fra lidt madindkøb nød vi bare dagen med masser af sol og varme. Det kan både ses og føles, at jeg glemte at komme læbepomade faktor 20 på næsen.

31.mar.
12
˚ - 18˚  Kørte til Girona og besøgte Elena, hundenes opdrætter, for at få vasket Cadell og købe hundemad til resten af hjemturen. Han var ikke meget andet end en lille lommehund at se på, da han var våd. Desværre havde jeg ikke tænkt på at tage mit kamera med, så jeg brugte mobilen, som kun har 4000 pixel. Om eftermiddagen kom Kisser og Jørgen og serverede et par glas cava (spansk champagne). Nettet totalt i u-du.

1.apr.
9
˚ - 16˚  Brrr… Nå ja. Vi kan lige så godt begynde at vænne os til det. Nettet ? Et besøg i receptionen gav pengene retur. Var på fotosafari i grøntsags-landet bag campingpladsen. Plukkede et par for os ukendte frugter (der var ved at gå i frø) på slyngplanter. 20 min.step.
 

2.apr.
7
˚ - 17˚  Efter nattens regn var der sne på en bjergtop i det fjerne. Spanien har påskefri. Der er fuld power på campingpladsen, biler overalt i byen, ikke et øjebliks stilhed. Ville besøge den botaniske have, men opgav. Gør klar til at forlade Spanien for denne gang og køre til Frankrig i morgen.

3.apr.
Ud af Spanien og ind i Frankrig.

?˚ - 22˚  Er for 3.år i træk kørt til camping Le Haras i Palau del Vidre i den catalanske del af Sydfrankrig. Solen skinner. Varm modtagelse med håndtryk af hr. Gils og kindkys af fruen. Trods lille plads, tyndt belagt er her mindst en af hver fra fra B, D, DK, E, F, GB og NL. Efter 5 dage i Blanes er her så stille, at man kan ”lave ingenting” i fred og ro. Det gratis net + wifi-antennen = Internet i campingvognen ! Carrefour: Glad og charmerende betjening både i fiskeafd. og hos ostemanden. Alt i alt bød dagen på et hjerteligt velkommen til Frankrig.

4,apr.
9
˚ -  17˚ Natteregn og grå morgen. Men så kom solen og blæsten, og vi fik gang i storvasken. Tørringen uden vores nedbrudte tørrestativ blev klaret med flere snore, der blev bundet sammen for at kunne nå mellem 2 træer, til de større ting og hundegitteret til småt. Sidst på dagen var alt tørt, pillet ned og lagt væk. Mødte 2 små griffon’er fra Tølløse, som fik en hilsen med hjem til Alice.

5.apr.
7
˚ - 18˚ Fik tidligt om morgenen en eftemiddags-sms fra Lijiang i Kina. Skyfrit, så snupper vi også lige den kulørte vask. Var en tur rundt om søen med udsigt til Canigou’s sneklædte top. Der var et mylder af mennesker på skovtur i det gode vejr. Foråret er lidt forsinket i forhold til de 2 foregående år. Ferskentræerne er kun lige netop afblomstet. Forsythia’en blomstrer stadig. De kinesiske palmer har kun knopper. Blåregnen er heller ikke sprunget ud endnu.

Camping Le Haras i Palau del Vidre
Link til billeder.

 

6.apr.
8
˚ - 18˚ Vi må ligge godt i læ. På hjemmesiden er den viste temperatur fra Perpignan lidt lavere end her. Øv ! Vejrmeldingen havde lovet skyfrit igen i dag, så vi havde planlagt, at vi skulle en tur op til Les Albères, den østligste ende af Pyrenæerne, mellem motorvejen og Middelhavet. Men – for meget dis og skyer fik os til at blive nede. Sidste år blev vi også snydt. Kan kun håbe, at det lykkes i løbet af ugen. Næsten ingen ved søen i dag.

7.apr.
10
˚ - 15˚ Gråt hele dagen. Kørte til Decathlon i Perpignan og brugte 138 €. Jeg ved det godt, Jutta. Kør aldrig ud uden kamera, heller ikke i gråvejr ! Ude ved søen kunne jeg have fået de mest spektakulære fotos af skyerne, der hang ned over Les Albères. Skype’ede med Anne. Forbindelsen var ikke helt god, men vi fik da hyggesnakket lidt. Og så begyndte det at regne. Kyllingen, som skulle have været ude i Cobb-grillen, blev inde på panden.

8.apr. 11˚ - 13˚ Igen en dag, der var til shopping – men vi gjorde det ikke. Hvis vejrmeldinger bare var til at regne med – så er det Les Albères på lørdag. 22 min.step.

9.apr.
13
˚ - 22˚  Blev vækket kl.4 i morges af sms. Stod ikke op ! Sæt mobilen på lydløs, når venner rejser rundt på den anden side af kloden. Havde været nemmere, hvis jorden var flad. Endelig: Les Albères. Solen skinner. Kirsebærplantagerne på vej til Perthus blomstrer. Fra Perthus 280 m.o.h. får vi 15 km zig-zag op til Pic Neulos 1235 m.o.h. Vejen var ret god. De fleste steder kunne 2 biler godt luske forbi hinanden. Der var flere passager med god udsigt undervejs. Helt oppe var bøgetræerne små og  krøllede. På toppen mellem de bare sten spadserede der adskillige mariehøns rundt i solskinnet. På halvvejen ned holdt vi en lille rast, tog os en mellemmad og lyttede til gøgens kukken. Carrefour. Nem mad: Avocados, kæmperejer og jordbær.
Les Albères.
Link til billeder

10.apr.
10
˚ - 24˚ Stille dag. Hærfuglen kalder om kap med duerne. Hjemmesiden opdateret. 2 x 10 step i solskin. Det var varmt. Allan tog en løbetur rundt om søen. I morgen går turen videre til Sommières.

11.apr.
Inden afgang kom Mme Gils forbi og ønskede os bon voyage. Frokostpause på rasteplads med udsigt til Middelhavet. Som altid varm modtagelse hos Gérard og Dominique. Cadell viste også glad gensynsglæde med Snoopy.

12.apr.
Morgenregn og lidt til. Grå, lidt inaktiv dag. Et par spændende sms’ere fra den anden side af jordkloden. Venners venner på besøg. Efter den sædvanlige apéritif med diverse nips stod den på farseret blæksprutte efterfulgt af det lige så sædvanlige store udvalg af ost, frugt og kaffe.

13.apr.
Sol. Frokostmiddag i Nîmes på restaurant Le P’tit Bec. Jeg fik knebet mig uden om den store menu og nøjedes med en lækker fladfisk med gulerod- og fennikelstrimler, lidt ris og en super sauce + truffier m.nødder. Allan måtte arbejde sig gennem noget mere, 2 retter og lidt ost, men sprang desserten over. Resten af selskabet klarede både de 2 retter, ost og dessert. Hvordan mon de gør?

14.apr.
En masse kindkys fra vennerne og deres venner. På farten igen. Vejret var næsten for godt. Turen på motorvejen var lidt af en fryd for øjet. De fleste træer var klædt i lysegrønt. Der var blomstrende æbleplantager. Hæg med sine hvide blomster + træer med lilla stod langs vejkanten. Og så var der også lige et par sennep- og tulipanmarker. Dagens stop blev Anse lidt nord for Lyon på camping Les Portes du Beaujolais. Handicapbad ? Ja, jeg kunne benytte chalet nr 9 og fik nøglen.

15.apr.
Jeg skulle i bad i min helt egen hytte. Men da jeg havde stået et stykke tid med den ene fod i brusekabinen, og vandet blev ved med at være koldt, var det på med tøjet igen, besøge receptionen og klage sin nød. Manden på cykel ned til hytten og konstatere – nå ja – der var desværre ikke tændt for strømmen. Så der gik lige et par timer med at vente på, at vandet skulle blive varmt. Gik tur langs floden med kameraet. Desværre var vejret lidt grumset, så resultatet blev ikke optimalt.

Camping Les Portes du Beaujolais
Link til billeder

 

16.apr.
Morgensolen viste det. Man kan snart ikke tegne på møblementet uden at hænge fast. Hovedrengøringen skal være med stort H. Næste mål: Eguisheim, midt i Alsace’s vinmarker. På turen hertil passerede vi de gule Dijon-sennepsmarker, masser af køer på græs med og uden kalve, lysegrønne bøge- og andre træer + anemoner. Camping Les trois chateaux har fået 2 dages gratis wi-fi ved receptionen, derefter 1 € pr.dag.  

17.apr.
 ?
˚ - 18˚  Vi får det hele en gang til: Forsythia, kirsebær, bellis og mælkebøtter, firben og sommerfugle, men stadig ikke ét eneste blad på vinstokkene. Efter en lidt lang pause fik Allan endelig sat sig op på cyklen igen.

18.apr.
4
˚ - 18˚  Tidligt op, På hundeudstilling i Colmar med Cadell. Som sædvanligt opførte han sig håbløst. Dagens strabadser blev belønnet med et exc.3, 2 store blå mærker og 1 solrød næse. Sidst på efermiddagen gik vi en lille rundtur i Eguisheim. I villahaverne blomstrede æbletræer, syren, magnolia, tulipaner og meget andet. Storken knæbrer og gøgen kukker. Vi købte isvafler med 2 kugler. Det var lige før, det var for meget. Kuglerne hørte ikke til de små.

19.apr.
7
˚ - 21˚ Mens Allan cyklede, prøvede jeg at sende en mail, opgav og tog i stedet 28 min.step. Da jeg klagede over et overskæg, der stak, blev alt klippet af, så nu kradser det hele. Wi-fi’en fungerer – i meget korte perioder.

20.apr.
9
˚ - 18˚  Hej Birgit. Tillykke med fødselsdagen. Grå formiddag. Reklamerede over den sporadiske wi-fi og fik en gratis ticket mere. Den fungerede heldigvis lidt bedre i dag, så jeg kunne få sendt de mails, der ikke kom af sted i går. Havde glemt kortet på min køretur med Cadell. Godt, at man har solen og bjerget med de 3 chateaux at orientere sig på. Hvor er man ? Vinstokkene/markerne ligner hinanden, og der er kilometervis af dem.

21.apr.
9
˚ - 18˚  Kl. 7 var der kun 5˚, men heldigvis ikke nødvendigt at stå op. Indkøb – lidt dyrt i Alsace. Mon ikke priserne begynder at ligne dem derhjemme ? Kørte en god lang tur uden at kigge på kortet. Nogle af vinstokkenes bladknopper er begyndt at røre på sig. Fik sms om vejret i DK. Vi glæder os alligevel til snart at være hjemme igen.

22.apr.
Solen skinner. Verden er lysegrøn. Man burde ikke sidde og falme en hel dag i bilen, men nu skal vi altså hjemad. Bøgen er endnu ikke sprunget ud på højdekurven 450m. Overnatter på Camping Heider See ved Brühl nær Køln. Dejlig plads i smukke omgivelser. Søudsigt.

23.apr.
 Stille smuk morgen. Ikke en vind. Søblik. Endnu en køredag. Ankommer til Emshallen i Lingen om eftermiddagen, hvor vi skal på hundeudstilling i morgen. Der er god plads, så vi placerer os i det fjerneste hjørne med udsigt til Emskanalen. Senere på dagen kommer Renate og Werner fra Køln og parkerede ved siden af. Werner tager en spadseretur med Cadell, så de kan lære hinanden at kende inden showet. Hygger lidt om aftenen med en øl til mændene og et glas vin til pigerne.

24.apr.
Igen sol. Indskrivning fra kl. 7-9:30. De er gået. Werner kommer tilbage og henter Cadell og mig kl. 8. Der er tilmeldt 10 gos’er. Cadell er alene i champ.klassen. Der er 2 andre hanner i åben klasse, men ingen af dem får exc. Hurra ! Werner har gjort det godt. Cadell får det CACIB, som vi håbede på. I konkurrencen om Bedst i racen overlader Werner naturligvis Cadell til en anden for at gå med
sin tæve – og vinde.
Blev inviteret på Renates hjemmelavede Spaghetti Bolognese, serveret i aftensolen.

25.apr.
Stadig skyfrit. Køreturen går glat, også forbi Bremen, trods masser af vejarbejde. Lidt udenfor Hamburg er der et vejarbejde i modsatte retning, der danner en kø, der strækker sig langt nord for Elb-tunnelen. 16 km i alt ! Der er hverken lastbiler eller ferietrafik. Hvis alle de mennesker skal til søndagsfrokost, kommer de fleste for sent. Godt, vi kører den anden vej. Vi holder ind på Camping Ritzbüttel i Nortorf og venter på, at det bliver mandag.

26.apr.
De første regndråber i lang tid. Ud på landevejen igen, først til Hobby i Rendsburg og købe et par nye skærme, låg til skorstenen og en ny vaskeprop. Videre til Flensburg for at få fyldt gasflaskerne. Så et lille møde med Bent ved Lillebælt for at aflevere hynder, medbragt fra Hobby. Og ja, så lige en frokostpause ved Storebælt inden vi tog det sidste lille step hjem. Kl. 17 er vi hjemme igen (det er lidt koldt). Nu kan vi se frem til en masse dage med vask og vask og mere vask, rengøring med trykluft, uploade de sidste fotos o.s.v. Men det haster ikke. Vi vil også have masser af tid til jer.

Sidste nyt


Hjemrejse 2010 Alsace, Heider See ved Brühl, Lingen, Camping Ritzbüttel i Nortorf.
Link til billeder

 

Dometic RM 7270 L køleskab 77 liter, 12v/220v og gas med piezo tænding,
Så er køleskabet reparerert, se billeder af reparationen her.
Link til billeder

Til toppen (UP)

 

 

 

 

Link to foto

Tournon s. Rhone

Nef Solaire Géant

Calpe


Las Presillas Bajas

Rodaquillar


Almeria & Alcazaba


Aguadulce-Roquetas

Autovia A92


Guadix

El Playazo

360° om Los Escullos


Mojácar


Arbardinal i Rodaquilar


9 marts


Granadilla

St Patrick's day

Camping Le Haras i Palau del Vidre


Les Albères.

Camping Les Portes du Beaujolais


Hjemrejse 2010